Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki twarogowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 20 dag
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 szt
mąka 1 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki twarogowe

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę utrzeć z cukrem następnie dodać jajka i nadal ucierać
Krok 1 - Babeczki twarogowe foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy na przemian ze zmielonym twarogiem
Krok 2 - Babeczki twarogowe foto
3
Na końcu wlać mleko
Krok 3 - Babeczki twarogowe foto
4
Masę miksować aż dokładnie połączą się składniki
Krok 4 - Babeczki twarogowe foto
5
Ciasto przekładać do foremek do 2/3 wysokości foremki
Krok 5 - Babeczki twarogowe foto
6
Babeczki piec 35 minut w temperaturze 160 stopni. Ziemne oprószyć cukrem pudrem
Krok 6 - Babeczki twarogowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 11.06.2014 22:25
świetny przepis
Magula 11.06.2014 09:10
Ciekawy pomysł
misia53 10.06.2014 22:41
Lubię ciasta twarogowe, bo nie są suche
xxKatherinee 10.06.2014 22:29
trudno niech idzie w boczki, poproszę o jedną! :)
Janina 10.06.2014 21:20
Pyszne ciasteczka;)
Zdzisław 10.06.2014 21:08
takie ciasta to można jeść
Patriszja
Patriszja 10.06.2014 18:54
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak