Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki tiramisu
W drugiej misce utrzeć masło mikserem, dodać cukier dalej ucierając. Dodawać po jednym jajku i miksować do połączenia, dodać kawę (w proszku) i zmiksować.
Do miski z masą dodać zawartość miski z suchymi składnikami. Do smaku można dodać 2 łyżki likieru Amaretto lub kilka kropel aromatu migdałowego. Całośc wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto rozdzielić pomiędzy foremki na muffinki. Piec około 25-30 min. do suchego patyczka. Wystudzić.
W osobnym naczyniu ubić kremówkę, do ubitej kremówki dodać cukier puder i ziarenka z laski wanilii. Uzyskanym kremem ozdobić babeczki. Schłodzić w lodówce. Przed samym podaniem oprószyć 3 łyżkami kakao.
Można także ozdobić roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i czekoladowymi ziarenkami kawy.