Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ryżowe z sardynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
sardynki z puszki 5 sztuk
ser żółty 5 plastrów
rozmaryn 3 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ryżowe z sardynką

Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody.Odcedzamy i mieszamy z drobno pokruszonym rozmarynem.Przekładamy do 4 pękatych filiżanek i mocno ubić. Każdą przykryć talerzem ,przewrócić i delikatnie wyjąć babeczki ryżowe .Pomarańczę umyć w ciepłej wodzie ,przekroić na pół.Jedną cześć obrać i pokroić na 4 plastry.Drugą pokroić na plastry i podzielić na cząstki. Na babki położyć plaster pomarańczy,sardynkę i plaster sera.Babeczki wstawić do piekarnika i zapiekać 25 minut w temperaturze 200C.Gotowe babeczki udekorować cząstkami pomarańczy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak