Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki renifery

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
cukier 80 gram
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
czekolada mleczna 80 gram
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
olej 0.5 szklanki
groszki czekoladowe 1 paczka
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki renifery

Mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy oraz kakao mieszamy. Dodajemy płynne składniki. Całość mieszamy na jednolitą masę. Przekładamy do foremek. Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni. Pieczemy babeczki 20 minut. Babeczki polewamy rozpuszczoną czekoladą. Na każdą babeczkę kładziemy biszkopt, precelka oraz groszki. Całość dekorujemy czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 10.12.2016 08:01
Wygląda pięknie
asiatok 05.12.2016 12:24
Uroczy świąteczny wypiek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak