Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki rabarbarowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 1 szk
cukier puder 0,5 szk
olej 0,5 szk
mleko 0,5 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki rabarbarowe

Rabarbar obrać i pokroić na cienkie krążki. Jajko zmiksować wraz z mlekiem i olejem na jednolitą masę. Następnie stopniowo dodawać cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować. Dodać połowę rabarbaru i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do foremek na babeczki. Następnie posypać resztą rabarbaru. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.08.2013 11:24
ale pyszności :)
treonina 23.07.2013 13:42
już od dawna myślę żeby takie zrobić! świetne
caralajna 17.07.2013 08:31
dobry przepis :)
alaaa 10.06.2013 21:20
też robiłam pyszne polecam
Katarzyna/kate1980 07.06.2013 21:05
ale śliczne
kuklik 06.06.2013 20:50
wspaniałe babeczki
olkaaa 03.06.2013 07:29
ciekawy przepis
kate.500 02.06.2013 18:53
pyszne babeczki
lara 02.06.2013 16:16
pięknie wyrosły!
miroslawa 02.06.2013 15:25
rabarbar króluje
Renata9 02.06.2013 14:33
pyszne babeczki
Pyszota 02.06.2013 12:17
super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak