Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki orzechowo migdałowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tartych orzechów laskowych 50 g
tartych migdałów 50 g
mąki pszennej typ 500 200 g
cukru 4 łyżka
cukru waniliowego 16 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
jajko 2
maślanki naturalnej 1/4 szk
oranżady 1/3 szk
olej rzepakowy 125 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowo migdałowe

Kroki postępowania

1
Przygotować dwie miski, do jednej wsypać suche składniki
Krok 1 - Babeczki orzechowo migdałowe foto
2
a w drugiej umieścić mokre składniki i lekko wymieszać.
Krok 2 - Babeczki orzechowo migdałowe foto
3
Osobno przemieszać suche i mokre a potem do płynnych wsypać suche i wymieszać widelcem.
Krok 3 - Babeczki orzechowo migdałowe foto
4
Ciasto nakładać do foremek włożonych w otwory formy do muffinek. Babeczki piec 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4 - Babeczki orzechowo migdałowe foto
5
Upieczone wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Babeczki orzechowo migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 22.08.2013 22:15
pięknie wyrosły i świetnie się prezentują
Konczi 22.08.2013 08:02
rewelacyjnie wyglądają, dla mnie super!
Renata9 21.08.2013 20:30
smaczne babeczki
Milena87 21.08.2013 19:51
deser smakowity
Pyszota 21.08.2013 19:44
pyszne babeczki
IwonaDD 21.08.2013 19:40
idealne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak