Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki krucho - drożdżowe z konfiturą z czarnej porzeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 400 gram
masło lub margaryna 200 gram
jajko 3 sztuki
drożdże suche 1/2 opakowania
śmietana 30% 3 łyżki
sól szczypta
cukier puder 30 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie

oraz

konfitura z czarnej porzeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki krucho - drożdżowe z konfiturą z czarnej porzeczki

1.

Mąkę przesypać na blat lub stolnicę , dodać suche drożdże , posiekane masło lub margarynę .Jajka roztrzepać z szczyptą soli , cukrami i śmietaną .Wlać do mąki i zagnieść ciasto.

2.

Ciasto zostawić na 30 minut, ( przykryć ściereczką aby nie wyschło)
Ciasto przełożyć na stolnicę ,odrywać po kawałku cienko wałkować ,wylepiać foremki, nakładać po łyżce konfitury. Foremką wykrawać ciasto , i przykrywać górę babeczek.Ostrym nożem zrobić krzyżyki.

3.

Piec 15 minut w 180 stopniach.

4.

Po upieczeniu ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.04.2017 19:12
wspaniale wyglądają
Malinka 03.04.2017 09:48
Idealny deserek!
Grazyna0211 03.04.2017 09:19
smaczny deser
Wiktoria29 02.04.2017 20:26
fajne babeczki
Patrycja33 02.04.2017 18:29
bardzo ładne babeczki :)
aga3103 02.04.2017 15:37
Pyszny deserek!
magdow 02.04.2017 13:58
ale pyszności ;]
Lis 02.04.2017 13:27
Jak dla mnie bombowe babeczki:)
Stenka 02.04.2017 11:43
smaczne babeczki
Futka 02.04.2017 11:38
Bardzo smakowite babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak