Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kruche z kakaowym kremem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1.5 szklanki
jajko szt
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier waniliowy opakowanie
śmietana łyżka
cukier 1/3 szklanki
margaryna 12.5 dkg
Krem:
margaryna 25 dkg
jaja 2 szt
cukier 0.5 szklanki
kakao 1.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kruche z kakaowym kremem

Składniki na ciasto zagniatamy. Foremki natłuszczamy. Wylepiamy ciastem. Do każdej wylepionej ciastem foremki nakładamy po pół łyżeczki dżemu lub powideł. Babeczki pieczemy około 10-15minut w 200 stopniach.
Krem:
Jaja ubijamy z cukrem na parze, w osobnej misce ucieramy miękką margarynę na puch (można dodać trochę soku z cytryny,lepiej się uciera), Do utartej margaryny dodajemy masę jajeczną, na końcu kakao. Mieszamy (można dosłodzić). Masą napełniamy wystudzone kruche babeczki. Połowę babeczek lekko turlamy w kokosie (tą stroną gdzie nałożony jest krem). Podajemy. Przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 17.07.2013 13:32
wspaniałe babeczki!!!
Kuchenka 12.07.2013 19:08
zjadło by się takie babeczki
kasienka23 12.07.2013 14:48
wyglądają na smaczne :
marcia7 12.07.2013 12:46
super taki kremik
Aleksandra/Olcia 12.07.2013 12:10
ale bym zjadła ze 2 do kawusi
Róża1 12.07.2013 10:47
przepyszne babeczki:-)
Piotr-21 12.07.2013 10:30
bardzo smaczne
Renata9 12.07.2013 10:22
pyszne babeczki
Barbara/zuza22_85 12.07.2013 10:19
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak