Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki espresso

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkalnki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier 0,5 szklanki
kawa rozpuszczalna 2-3 łyżki
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 2
masło 100 gram roztopionego
cukier waniliowy
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki espresso

3 łyżki rozpuszczalnej kawy wymieszaj z 3 łyżkami ciepłej wody i wymieszaj ,aż do rozpuszczenia kawy. Składniki suche dokładnie ze sobą połączyć. Składniki mokre wymieszać najlepiej łyżką. Do składników suchych wlać mokre składniki i wymieszaj.
Do foremek wkładamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach w elektrycznym piekarniku. Sprawdzamy patyczkiem czy muffinki są już upieczone. Jeśli patyczek jest mokry to pozostaw jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 20.10.2015 15:03
dziękuję Anka
Aannkaa82 16.10.2015 10:44
*Bardzo apetyczne babeczki :)
Marta Ryżek-Kalkowska 16.10.2015 09:59
bardzo dziękuję.
bertpvd 16.10.2015 09:41
świetny przepis
Mama niejadka 16.10.2015 09:06
Super babeczki
marenka 16.10.2015 08:54
pycha babeczki
Renata9 16.10.2015 07:38
Smaczniutkie babeczki :-)
Krzysztof15 16.10.2015 06:16
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak