Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo.galaretkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 15 dkg
galaretka 1 sztuka
woda do galaretki
bita śmietana do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo.galaretkowe

Do wykonania takiego deseru potrzebujemy silikonowe foremki do mufinek.

Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu.Odstawić do zastygnięcia.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.Za pomocą pędzelka wysmarować roztopioną czekoladą wnętrza foremek,odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Gdy czekolada w foremkach zastygnie rozprowadzić jeszcze jedną warstwę czekolady i odstawić do zastygnięcia.

Gdy czekolada dobrze zastygnie delikatnie odchylamy brzeki foremek ( do okoła ) a następnie delikatnie oddzelamy foremkę od naszej babeczki czekoladowej.

Zastygniętą galaretkę kroimy w kostkę i wypełniamy nią babeczki.

Ozdabiamy bitą śmietaną lub owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 12.12.2013 20:33
fajne cudooo
Magula 23.10.2013 08:02
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 23.10.2013 07:48
fajne takie z galaretką
iwi 23.10.2013 06:23
Super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak