Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki czekoladowe z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
olej 100 ml
mąka 2 szklanki
czekolada deserowa 1/2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki czekoladowe z orzechami

Czekoladę deserową zetrzeć na tarce. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Wlać olej, wsypać mąkę, orzechy (2 łyżki odłożyć), czekoladę, proszek i cukier waniliowy.

Całość zmiksować na jednolitą masę. Piec 25/30 min w 170 C.
Roztopić białą czekoladę i posmarować babeczki, posypując resztą orzechów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak