Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bananowo migdałowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
maślanka 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
tarte migdały 1/2 szklanki
cukier puder
cynamon Prymat
jajko 2 szt
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bananowo migdałowe

Do miski dajemy olej , maślankę i jaka -mieszamy. Do drugiej miski dajemy suche składniki -mąkę cukier proszek ,odrobinę soli i tarte migdały-mieszamy. Mokre składniki mieszamy i dodajemy suche składniki mieszamy. Banany obieramy i dusimy dodajemy do ciasta. Nakładamy do papilotów mufinkowych. Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni .Wkładamy babeczki na 20 min . Gdy babeczki ostygną lukrujemy je i ozdabiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 01.04.2013 19:24
wspaniałe babeczki!!!
katarzynagotuje 01.04.2013 18:31
jakie kolorowe ;)
Ania321 01.04.2013 18:17
cudnie wyglądają :)
WiktoriaGotuje 01.04.2013 17:54
wyglądają pięknie, aż mam ochotę na babecki
Marta1986 01.04.2013 16:36
śliczne babeczki:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak