Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 150 gram
mąka 250 gram
cukier puder 80 gram
żółtko jajek 1 sztuka
sól
Krem:
budyń śmietankowy 2 opakowania
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 720 ml
cukier 1/2 szklanki
margaryna 250 gram
orzechy włoskie 40 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem , żółtkiem, mąką i solą. Na końcu dodać orzechy
Krok 1 - Babeczki foto
2
Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny
Krok 2 - Babeczki foto
3
Foremki oprószone mąką, wylepiać ciastem
Krok 3 - Babeczki foto
4
Piec 20 minut w temp 170 stopni. Jeszcze ciepłe wyjąc delikatnie z foremek
Krok 4 - Babeczki foto
5
Z podanych składników ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z margaryną
Krok 5 - Babeczki foto
6
Babeczki smarować dżemem , nakładać krem
Krok 6 - Babeczki foto
7
Na końcu babeczki udekorować owocami
Krok 7 - Babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 20.02.2013 21:12
świetne babeczki
tessinka 20.02.2013 20:44
Uwielbiam babeczki :)
V_kuchareczka 20.02.2013 20:22
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak