Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczko
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obsypania blaszki
masło do wysmarowamia blaszki
czekolada mleczna
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI

Kroki postępowania

1
Ubić pianę z białek,dodać szczyptę soli. Gdy piana będzie ubita dodać cukier, mikser na dużych obrotach.
Krok 1 - BABECZKI  foto
2
Następnie dodać żółtka, oraz olej.
Krok 2 - BABECZKI  foto
3
Mąke przesiać, dodać do masy małymi porcjami mieszać ręcznie, dodać równiez proszek do pieczenia.
Krok 3 - BABECZKI  foto
4
Blaszke wystartować masłem i obsypac bułką tarta.
Krok 4 - BABECZKI  foto
5
Lać ciasto do blaszki, następnie do każdej babeczki włożyć dwie kostki czekolady można je pokroić na mniejsze kawałki, posypać odrobinę wiórkami kokosowymi.
Krok 5 - BABECZKI  foto
6
Przykryć nadzienie odrobiną masy. Piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 6 - BABECZKI  foto
7
Gdy babeczki przestaną przygotować polewe czekoladowa wg. Przepisu na opakowani. Przystroic babeczki polewa oraz wiórkami i kolorowa posypka.
Krok 7 - BABECZKI  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.10.2016 13:35
bardzo lubię babeczki
gosia56 29.09.2016 14:31
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak