Awokado z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1
  • krewetki w puszcze

  • przecieru pomidorowego

    1 łyżka
  • majonezu

    2 łyżki
  • soku z pomarańczy

    1 łyżka
  • soku z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do majonezu dodajemy krewetki, przecier pomidorowy i sok z pomarańczy. Awokado należy przekroić na pół i wydrążyć środek, ale nie uszkadzając skórki. Żeby nie ściemniało warto skropić sokiem z cytryny. Wyjęty miąższ kroimy i dodajemy do farszu, którym następnie wypełniamy awokado. Osobiście nie lubię awokado, ale znajomi zachwycają się przepisem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat