Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awaryjny jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier kryształ 1 szklanka
mąka 1,5 szklanka
jabłka 4 sztuki
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Awaryjny jabłecznik

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy, obieramy, wyciągamy gniazda i kroimy w ósemki.
Krok 1 - Awaryjny jabłecznik foto
2
Jajka miksujemy z cukrem do białości.
Krok 2 - Awaryjny jabłecznik foto
3
Dodajemy stopniowo po łyżce mąki, nadal ubijamy.
Krok 3 - Awaryjny jabłecznik foto
4
Ciasto przekładamy do formy. Ja zawsze piekę w prodiżu. Jestem pewna, że się uda mimo braku proszku do pieczenia.
Prodiż wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Krok 4 - Awaryjny jabłecznik foto
5
Na ciasto wykładam kawałki jabłek. Piekę ok. 40 minut.
Krok 5 - Awaryjny jabłecznik foto
6
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub kakao.

Smacznego.
Krok 6 - Awaryjny jabłecznik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.02.2014 09:40
bardzo dobre
rjustysia 23.10.2013 23:45
Bardzo lubię wszelkie jabłkowe ciasta :) to wygląda świetnie
monika141 21.08.2013 14:37
fajne ciacho
Mniam 21.08.2013 11:07
Smaczne "awaryjne" ciasto:)
Kuchenka 20.08.2013 21:25
przepis przekazywany pokoleniowo :D
marta1221 20.08.2013 20:09
często taki robię szybki i smaczny
paulina2157 20.08.2013 19:47
wspaniały przepis zapachniało mi pieczonymi jabłkami i cynamonem
Suonatar 20.08.2013 19:18
no i zrobiłaś mi smaka na jabłecznik:)
Agata3 20.08.2013 18:17
Świetny, szybki jabłecznik! :)
Róża1 20.08.2013 17:57
szybki i pyszny:-)
Łukasz15 20.08.2013 17:47
Wygląda bardzo zachęcająco
Misada 20.08.2013 16:51
super przepis
Krzysiek3 20.08.2013 16:47
świetna wersja
Klisza 20.08.2013 16:31
smaczny jabłecznik
Simeo 20.08.2013 16:19
smaczna propozycja
kriko 20.08.2013 16:19
pyszne cisto
Renata9 20.08.2013 16:18
smaczne ciacho, a jaka temperatura pieczenia, 180 stopni C ?
Iwka 20.08.2013 16:14
pyszne ciasto
Krzysztof15 20.08.2013 16:12
super ciacho
Silver Teaspoon 20.08.2013 16:08
świetnie :)
babeczka007 20.08.2013 15:51
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak