Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt - duża
por (biała część)
białe wino 100 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa w płynie
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka myjemy, oprószamy obficie przyprawami nacierając mięso.
Krok 1 - Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie  foto
2
Por jasną część myjemy, rozcinamy delikatnie ściągając warstwami by utworzyć podłużne płaty, które układamy jeden obok drugiego, na porze układamy kurczaka
Krok 2 - Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie  foto
3
Mięso starannie owijamy porem.. Spinamy wykałaczkami. Naczynie delikatnie smarujemy masłem, przekładamy kurczaka i oprószamy przyprawą oraz skrapiamy przyprawą.
Krok 3 - Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie  foto
4
Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni na około 20/25 minut, po upływie 10 minut skrapiamy całość winem.
Krok 4 - Aromatyczny kurczak otulony porem pieczony w białym winie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 23.10.2016 10:58
Bardzo smaczny :)
Marta Ryżek-Kalkowska 11.10.2016 11:51
Lubie taki obiad :)
Róża1 05.10.2016 09:40
bardzo smaczne mięsko :-).
Klausia 03.10.2016 17:05
świetnie podane :)
Bernadeta1 29.09.2016 18:07
smaczne mięsko
ben-ka 29.09.2016 10:17
Smaczne jedzonko :)
Łukasz15 28.09.2016 22:11
Wygląda super!
olkaaa 28.09.2016 20:30
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak