Aromatyczny bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • kapusta kiszona

    600 gram
  • marchewki

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    0,5 słoiczka
  • mięso wieprzowe

    300 gram
  • ćwiartka z kurczaka

    1 szt
  • kiełbasa drobiowa

    4 pętka
  • Kolendra cała Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • kostki wołowe

    1,5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    20 ziarenek
  • grzyby leśne

    50 suszone
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    2 łyżki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1,5 litra wody,wrzucić mięso wieprzowe i ćwiartkę z kurczaka oraz kostki wołowe.Wszystko wstawić na ogień,dodać pokrojoną marchewkę.Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojoną słodką kapustę oraz kapustę kiszoną i umyte grzyby.Chwilę podgotować,mięso wyciągnąć,przestudzić,oddzielić od kości i wrzucić do garnka.Dodać:2 łyżki przyprawy do bigosu,6 kulek ziela angielskiego,2 liście laurowe,1 łyżeczkę ziół prowansalskich,pół łyżeczki kolendry,2 łyżeczki papryki mielonej,pół łyżki pieprzu mielonego czarnego,20 ziarenek pieprzu czarnego.Wszystko dokładnie wymieszać i gotować na niedużym ogniu.Na patelnię wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę,podsmażyć i dodać do kapusty.Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodać przecier pomidorowy i podgotować jeszcze 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 30.07.2011 09:58
ale bym zjadła taki bigos!
kotlet 14.03.2011 23:02
uwielbiam bigosik:)
Tika4444 11.01.2011 14:39
super bigosik
czarnaMi 14.11.2010 19:51
świetny
MAR3STA 06.11.2010 23:52
rewelacyjny!
Angelika12 06.11.2010 15:59
wygląda smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat