Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza gryczana
250 g -
jajko
3 sztuki -
czosnek
4 ząbki -
oliwa
50 ml -
masło
2 łyżki -
sól
- - -
borowiki
200 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
oscypek
100 starty -
bułka tarta czosnkowa
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Aromatyczne racuszki z kaszy gryczanej z serem oscypek i borowikami
Na rozgrzanej oliwie usmażyć grzyby, doprawić do smaku pokrojonym w plasterki czosnkiem, solą i pieprzem. Na innej patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej placki. Na gorących plackach ułożyć smażone borowiki i podawać. Przed podaniem racuszki można skropić oliwą truflową.
Komentarze (38)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (28)