Aromatyczne polędwiczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

  • majeranek

  • sól

  • oliwa

  • ocet winny biały

  • ocet ryżowy

  • Czosnek suszony Prymat

  • masło

  • kremówka

    2 lyzki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Aromatyczne polędwiczki foto
Polędwiczki umyć i osuszyć, umiescić w misce. Przygotować marynatę: 3 łyżki oliwy, łyżeczkę octu winego 6%, pół łyżeczki octu ryzowego 3%, świeżo zmielony pieprz czarny, majeranek oraz roztłuczone w moździerzu ziele angielskie i pokrojony w kostkę czosnek, natrzeć mieso, owinąć razem z miską w folię spożywczą i wsadzić na noc do lodówki
Krok 2 - Aromatyczne polędwiczki foto
wyjąć następnego dnia i pokroić w 2cm plastry. cebulę pokroić w piórka, smażyć na maśle z odrobiną oliwy
Krok 3 - Aromatyczne polędwiczki foto
plastry polędwicy położyć na smażącej się cebuli, przyrumienić z obu stron, mięso zdjąc z patelni, a cebulę podlać wodą i dusić 10 min. wlać śmietanę, zagotować, włożyć mięso z powrotem na patelnię. Doprawić czosnkiem i resztą przypraw, dodać posiekaną natkę pietruszki
Krok 4 - Aromatyczne polędwiczki foto
podawać np z ziemniakami i surowką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babeczka007 08.10.2013 12:18
Fajne zestawienie przypraw:)
marianp20 08.10.2013 12:05
podoba mi się ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat