Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne polędwiczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
czosnek 2 ząbki
cebula
majeranek
sól
oliwa
ocet winny biały
ocet ryżowy
Czosnek suszony Prymat
masło
kremówka 2 lyzki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne polędwiczki

Kroki postępowania

1
Polędwiczki umyć i osuszyć, umiescić w misce. Przygotować marynatę: 3 łyżki oliwy, łyżeczkę octu winego 6%, pół łyżeczki octu ryzowego 3%, świeżo zmielony pieprz czarny, majeranek oraz roztłuczone w moździerzu ziele angielskie i pokrojony w kostkę czosnek, natrzeć mieso, owinąć razem z miską w folię spożywczą i wsadzić na noc do lodówki
Krok 1 - Aromatyczne polędwiczki foto
2
wyjąć następnego dnia i pokroić w 2cm plastry. cebulę pokroić w piórka, smażyć na maśle z odrobiną oliwy
Krok 2 - Aromatyczne polędwiczki foto
3
plastry polędwicy położyć na smażącej się cebuli, przyrumienić z obu stron, mięso zdjąc z patelni, a cebulę podlać wodą i dusić 10 min. wlać śmietanę, zagotować, włożyć mięso z powrotem na patelnię. Doprawić czosnkiem i resztą przypraw, dodać posiekaną natkę pietruszki
Krok 3 - Aromatyczne polędwiczki foto
4
podawać np z ziemniakami i surowką
Krok 4 - Aromatyczne polędwiczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 08.10.2013 12:18
Fajne zestawienie przypraw:)
marianp20 08.10.2013 12:05
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak