Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne mięsko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz mielony 3 łyżeczki
kminek 4 łyżeczki
sól 3 łyżeczki
czosnek 6 ząbków
karczek 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne mięsko

1. Pieprz, kminek, sól, oliwę, posiekany czosnek dokładnie wymieszać.
2. Karczek umyć i natrzeć go marynatą (1). Mięso zapakować w folię aluminiową i wstawić do lodówki na ok. 15 godzin.
3. Mięso w folii włożyć do piekarnika ustawionego na 190-200 stopni na godzinę, później temperaturę obniżyć do 150 stopni i pozostawić mięso w piekarniku na ok 160 minut.
4. Świetne na ciepło i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak