Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna pieczeń drobiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1,5 kg
wątróbki z kurczaka 6 szt
jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia
sól do smaku
cebula 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna pieczeń drobiowa

Wątróbkę myjemy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni z kilkoma łyżkami oleju podsmażamy cebulkę i na chwilę wrzucamy wątróbkę. Do mielonego mięsa dodajemy jajka i tartą bułkę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pęczek natki pietruszki drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą mielonych goździków. Na koniec dodajemy przesmażoną wątróbkę z cebulą i mieszamy. Pieczemy w blaszkach keksówkach przez ok 50 min w 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 15.01.2014 12:47
przepyszna
AZgotuj 15.01.2014 12:38
aż mi ślinka pociekła. Warto przygotować, bo zdrowsze niż te ze sklepu:)
marta1221 15.01.2014 12:26
ładnie się prezentuje
paulina2157 15.01.2014 12:20
ach z goździkami to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak