Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna panga

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mleko 200 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło do smaku
oliwa do smaku
panga 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna panga

Kroki postępowania

1
Rybę przygotowujemy do smażenia, czyli najpierw myjemy i moczymy w mleku przez ok godz. Ponownie płuczemy i obsypujemy przyprawą do ryb. Ostawiamy na kilka minut.
Krok 1 - Aromatyczna panga foto
2
Do jajka dodajemy ok pół łyżeczki przyprawy do ryb.
Krok 2 - Aromatyczna panga foto
3
Do bułki tartej dodajemy przyprawę do ryb.
Krok 3 - Aromatyczna panga foto
4
Rybę najpierw moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4 - Aromatyczna panga foto
5
Na patelni rozpuszczamy masło i oliwę. Rybkę smażymy na delikatnym ogniu.
Krok 5 - Aromatyczna panga foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.01.2014 14:37
pyszna jest taka ryba
Alex_M 05.11.2013 13:29
dobry obiad
Dorian 24.09.2013 22:04
super rybka
Ela15 20.02.2013 12:35
lubię
eewelina 25.11.2012 20:42
chyba niezły sposób na pangę
Krystyna32 11.10.2012 08:47
super
caralajna 10.10.2012 16:12
super aromatyczna
olkaaa 25.09.2012 19:19
muszę zrobić
Katarzyna59 24.09.2012 19:58
pyszna
magda28 23.09.2012 10:19
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak