Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy koktajl z lodową nutą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 370 gram
arbuz 500 gram
cukier brązowy 1 łyżka
syrop malinowy 1-2 łyżki
mleko 2% 150 ml
lody śmietankowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy koktajl z lodową nutą

Winogrono umyć i osuszyć. Przełożyć do blednera i dodać cukier brązowy. Zmiksować. Przełożyć na sito i przetrzeć. Blender umyć i włożyć do niego arbuz ( nie przejmujcie się pestkami). Zmiksować. Arbuz także przetrzeć przez sito i połączyć z winogronem. Wymieszać. Dodać syrop malinowy i wymieszać. Przelać znów do blednera dodać lody oraz mleko i po raz ostatni zmiksować. Przelać do wysokich szklanek. Podawać od razu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 07.11.2014 22:22
fajny pomysł
ada.la 06.11.2014 12:27
ciekawy pomysł
nogawkuchni 06.11.2014 12:21
Bardzo ciekawie skomponowany koktajl,musi smakować wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak