Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowo-wiśniowy koktajl

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1,5 kg
banan 1 sztuka
wiśnie z kompotu 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowo-wiśniowy koktajl

Przed przygotowaniem koktajlu wszystkie owoce porządnie schłodzić w lodówce.Arbuza wykroić ze skorupy. Jeden plaster pokroić w kostkę i odłożyć na później. Z reszty usunąć pestki, dodać obranego banan i zmiksować blenderem. Przełożyć miks do innego naczynia a do blednera wrzucić wiśnie z kompotu i dobrze zmiksować. Dodać zmiksowanego arbuza i po raz ostatni wszystko zmiksować. Do wysokich szklanek dać po kilka kawałków arbuza i zalać koktajlem. Podawać od razu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak