Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzada

4.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 500 g
sok z cytryny z 1/2 sztuki

Porada

Jeśli używamy "ciepłego" arbuza, to dodajemy kostki lodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzada

Schłodzonego arbuza obieramy ze skóry, kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w pojemniku blendera. Arbuza skrapiamy sokiem z cytryny i blendujemy przez 2-3 minuty.

Po tym czasie zawartość pojemnika przelewamy przez gęste sitko do innego, czystego pojemnika i czekamy, aż cały sok zleci.

Podajemy od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.11.2016 13:26
pyszny napój :)
jan_mag 04.11.2016 11:08
Pyszności mniam :)
Renataj 03.11.2016 22:15
Idealna na upały:)
Futka 03.11.2016 21:36
Pysznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak