arbuz, dynia, truskawki w galaretkowym pysznym deserze...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    30 dag
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • wafle tortowe

    1 kwadratowy
  • puree z dyni

    400 ml/odmrożone
  • żelatyna deserowa

    2 listki
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 opakowanie
  • arbuz

    2 szklanki
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem - na dnie rozsypać plastry truskawek, wlać galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do stężenia

na stężałej galaretce poukładać kawałki wafla, wcześniej odmrożony mus dyni w mikrofalówce krótko zagotować, wsypać galaretkę brzoskwinową + 2 listki namoczonej żelatyny wg przepisu na opakowaniu, wymieszać, wystudzić i wlać na wafle, schować do lodówki do stężenia

arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc

deser jest rewelacyjnie pyszny, orzeźwiający, aromatyczny.............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 12.09.2016 09:17
Wygląda zachwycająco:)
Diana Rusiłowicz 11.07.2016 01:04
Kolorowo i smacznie :)
gusia1000 30.06.2016 11:56
Akurat to jest dobre na upały.
Justi2401 29.06.2016 19:19
Ładnie i orzeźwiająco wygląda ten deserek :)
Mniam 29.06.2016 13:08
Taki zimny deser idealnie chłodzi w upalne dni i w dodatku jest bardzo smaczny :)
Motorek 29.06.2016 12:36
smaczny deser
Renata9 28.06.2016 23:50
Fajny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat