arabska pita z indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka z indyka

    20 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • mieszane sałaty

    2 garście
  • cebulka dymka

    1
  • pomidorki koktajlowe

    20 dag
  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • łyżeczka musztardy

  • łyżeczka keczupu

  • ząbek czosnku

    1
  • sól

  • pita

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrób sos: Czosnek obierz, zmiażdż, rozetrzyj z solą. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Sałaty porwij, pomidorki przekrój, oczyszczoną dymkę posiekaj, ser i wędlinę pokrój w plasterki. Podgrzej placki, np. w mikrofalówce. Do każdego nałóż warzywa, ser i wędlinę, polej sosem. Podaj od razu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 10.04.2012 10:11
pycha
Mariusz17 31.10.2011 07:33
mniam
Mariusz17 31.10.2011 07:33
mniam
Zoso 13.08.2011 23:15
zjadłbym takie coś
kochanyptysiu 18.04.2011 10:26
fajne
Goya 11.11.2010 20:13
dobre jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat