Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
proszek do pieczenia 4 g
cukier 250 g
mąka krupczatka 250 g
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżki

Jajka i cukier ubić na parze. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i anyżek. Dokładnie wymieszać i dodać do wystudzonego ciasta. Starannie wymieszać łyżką, tubą lub szprycą wyciskać małe ciasteczka na wysmarowaną tłuszczem blachę. Ciastka zostawić na 24 godziny, następnie piec w 150 stopniach. Gorące ciastka zdejmować z blachy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak