Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowy deser truskawkowo-malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 600 gram
maliny świeże 500 gram
sok z cytryny 2 łyżki
sok z pomarańczy
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowy deser truskawkowo-malinowy

Kroki postępowania

1
Wycisnąć sok z jednej pomarańczy, połączyc z sokiem z cytryny. Rozpuscić w nich żelatynę.
Krok 1 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto
2
Maliny (mogą być mrożone) zmiksować, a następnie przetrzeć przez gęste sito aby usunąć pestki. Wymieszac i posłodzić do smaku.
Krok 2 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto
3
Podgrzać sok z żelatyną i dodać przecier malinowy. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto
4
Truskawki pokroić na ćwiartki lub w plasterki. Truskawki mogą byc mrożone chociaż lepiej wyglądają świeże.
Krok 4 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto
5
Na dnie pucharków ułożyć warstwe truskawek, przykryć warstwą przecieru malinowego. Kontynuować układanie warstw aż składniki się wyczerpią.
Krok 5 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto
6
Odstawic do lodówki na kilka godzin.
Krok 6 - Anusiowy deser truskawkowo-malinowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 16.08.2013 16:03
pyszny dser
Rybciia 10.07.2013 11:15
pyszny deserek :-)
Dorota59 28.04.2013 19:51
już nie mogę doczekać się świeżych owoców
dianix 13.04.2013 20:09
sama tez czesto robię desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak