Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

antyanemiczny szpinak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 115 g
oliwa 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: antyanemiczny szpinak

szpinak myję, odkrajam łodyżki i gotuję go w osolonej wodzie przez 5 minut. Po ugotowaniu osuszam i wrzucam na rozgrzaną oliwę z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Solę i gotuję 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 02.08.2012 13:12
A, wiesz, Beatko, że lekarze zalecają go przy anemii - czyżby byli niedouczeni ?
qrasnqleq 02.08.2012 13:12
żelaza ma sporo ale zgadzam się z Andżeliką-dodatek mięska lub rybki!
BeataJ 01.08.2012 21:31
zdrowy i smaczny, ale co do tego żelaza to mity :)
andżelika1 01.08.2012 19:58
zdrowy, nabija żelaza w połączeniu z kawałkiem mięska albo rybeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak