Antrykot wołowy z grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Danie główne

  • antrykot wołowy

    500 g
  • sól morska

Marynata

  • olej

    3 łyżki
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Antrykot wołowy z grilla foto
1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy w naczyniu.
Krok 2 - Antrykot wołowy z grilla foto
2. Antrykot wołowy kroimy na plastry grubości około 2 cm. Nacieramy marynatą z obydwu stron i odkładamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 3 - Antrykot wołowy z grilla foto
3. Na mocno rozgrzanego grilla nakładamy mięso i pieczemy 8-12 minut.
Krok 4 - Antrykot wołowy z grilla foto
4. Przekładamy antrykot na drugą stronę i grillujemy przez taki sam czas.
Krok 5 - Antrykot wołowy z grilla foto
5. Zdejmujemy upieczone mięso z grilla, solimy i odkładamy na chwilę, dając mięsu "odpocząć".
Podajemy z ziemniakami lu świeżym pieczywem.

Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 19.09.2014 14:11
pyszne mięcho
Alex_M 03.07.2014 11:51
świetnie zrobione mięsko :)
kate.500 02.07.2014 21:41
smaczne miesko
gosia56 21.06.2014 10:46
na pewno pyszne mięsko;)
Kejti 16.06.2014 10:04
Super mięsko :-)
adelajda 14.06.2014 21:25
Takie mięsko to ja bardzo lubię :)))
Lidzia 14.06.2014 11:56
Smakowite.
patryska76 14.06.2014 11:56
Smaczny pomysł na wołowinkę :)
Bernadeta1 14.06.2014 11:53
lubię takie mięsko z grilla, pyszne
Konczi 14.06.2014 11:44
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat