Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowiec
1.Składniki włożyłam do misy i zmiksowałam do połączenia składników.
2. Zarobiłam ciasto i wyłożyłam blaszkę tortownicy 26 cm , wysmarowałam tortownicę margaryna i obsypałam mąką .
3. Piekłam 20 minut w 200 stopniach , zostawiłam do ostudzenia.
Masa :
1. Żelatynę wsypałam do szklanki i zalałam przegotowaną zimną wodą aby spęczniała.
2. Ananasy w puszcze przełożyłam do garnka i zagotowałam, potem odsączyłam i dodałam do soku żelatynę , rozpuściłam i jedna trzecią dodałam ostudzoną do jogurtu .
3.Wymieszałam i druga część soku dodałam do ananasów .
4.Włożyłam do lodówki po 30 minutach przełożyłam jogurt na ciasto i znowu do lodówki.
5.Po godzinie przełożyłam ananasy w syropie na górę ciasta i zostawiłam na godzinę w lodówce.
6.Zrobione , teraz tylko spróbować jakie pyszne