Ananasek

Ananasek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

  • białko

    0,5szklanki
  • cukier kryształ

    0,5szklanki
  • wiórki kokosowe

    15dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ananasek

Z puszki ananasów odlać sok. Na soku ugotować budyń waniliowy. Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić.
PIANA
Białka ubić z cukrem, dodać kokos lekko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE
Biszkopt-masa budyniowa-piana

Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat