Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniakowy Przekładaniec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szk
kwaśna śmietana 1 szk
jaja 3 szt
mąka pszenna 1 łyżka
amoniak 1 łyżeczka
margaryna 1/4 kostki
masa
mleko 4 szk
margaryna 3/4 kostki
cukier 1 1/3 szk
jaja 4 szt
śmiatana 1 1/3 szk
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniakowy Przekładaniec

Ciasto:
Cukier, śmietanę, jaja, mąkę pszenna i amoniak wymieszać i odstawić na 8-12 godzin.
Następnie zagnieść ciasto, konsystencją aby przypominało ciasto na pierogi.
Rozwałkowywać na 4 cienkie placki a resztkę ciasta upiec na kruszonkę

MASA:
Mleko, masło, cukier zagotować. Jaja, śmietanę i mąkę ubić i następnie wlać do mleka i chwilę podgotować. masę Przestudzić i przekładać placki, wierzch posypać kruszonką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.10.2013 09:35
bardzo rzadko piekę ciasto na amoniaku a mam kilka przepisów, to wygląda smacznie
Andrzej8 22.04.2013 20:36
chętnie bym się poczęstował
IZABELA29 07.04.2013 09:08
pysznie wygląda
fotoviderek 06.04.2013 09:13
Lubie przekładańce :)
Janina 05.04.2013 16:44
Bardzo smaczne-ciasto amoniakowe sawsze mi wychodzi i jest dobre
Mira85 05.04.2013 16:12
Ciasto z amoniakiem i z masą mniam, wygląda pysznie
misia53 05.04.2013 15:32
ciasta na amoniaku często robię i smakują mi i moim znajomym...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak