Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amerykański kurczak smażony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk
maślanka 500 ml
pszenna mąka 150 g
skrobia kukurydziana 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
skrobia kukurydziana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Amerykański kurczak smażony

1. Elementy kurczaka myjemy, zalewamy maślanką i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
2. Wyjmujemy mięso z maślanki, płuczemy i osuszamy. Maślankę zachowujemy.
3. Z mąki, 50 g skrobi i części maślanki przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Elementy kurczaka obtaczamy w skrobi kukurydzianej i zanurzamy w cieście. Smażymy natychmiast na średnio rozgrzanej margarynie przez 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.09.2012 19:50
wygląda rewelacyjnie
Aleksandraa 11.09.2012 12:08
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak