Ambasador

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • mleko

    500 ml
  • jaja

    2 szt.
  • cukier

    0,5 szkl.
  • cukier wanilinowy

    30 gram
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szkl.
  • żelatyna

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    wg uznania
  • rodzynki

    wg uznania
  • orzechy

    wg uznania
  • galaretki owocowe

    wg uznania
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować z cukrem i wanilią. Jajka i makę rozklepać i wlać do mleka, zagotować budyń. Otrzymany budyń ostudzić i dodawać po trochu do masła i cukru pudru, na koniec dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej - bakalie wg gustu. Biszkopt podzielić na dwie części i wyłożyc kremem na przemian.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat