Amarantusowe ciasteczka z czekolada i kokosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziarna amaramusa

    100 g
  • mąka pszenna

    150 g
  • mąka żytnia

    150 g
  • cukier

    30 g
  • jajko

    1 szt
  • wiórki kokosowe

    1/2 szkl
  • czekolada

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziarna amarantusa wspyać do wrzącej wody i gotować ok 20 min. Odcedzić i ostudzić.
Białko ubić na sztywno, dodac żółtko i wymieszać. Czekoladę pokruszyć. Wszystkie składniki delikatnie wymieszac ze sobą. Nakładać łyżeczką małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-20 min w 180st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat