Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Alkalizujący i regenerujący śluzówkę żółądka i jelit koktajl ananasowo-lniany z czerwonym grepfrutem i jagodami goji

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeży ananas 1 szklanka
czerwony grejpfrut 1
jagody goji 2 łyżki
złote siemię lniane 6 łyżek
woda mineralna 500 ml
bazylia świeża
syrop z agawy 1 łyżka
listki melisy lub mięty dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Alkalizujący i regenerujący śluzówkę żółądka i jelit koktajl ananasowo-lniany z czerwonym grepfrutem i jagodami goji

Zagotuj wodę i wrzuć nasiona lnu. Gotuj około 10 minut, aż uzyskasz konsystencję gęstego kisielu.
Za pomocą sitka oddziel ziarenka od płynu.
Z grejpfruta wytnij miąższ.
Ananas pokrój w kostkę. Jeśli jest za kwaśny lub mało dojrzały podpraż go na patelni z odrobiną oleju kokosowego.
Za pomocą blendera, stopniowo, zmiksuj owoce z płynem lnianym.
Koktajl – kisiel serwuj na ciepło lub w temperaturze pokojowej udekorowany jagodami goji.
Jest smaczny, zdrowy a co najważniejsze działa!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 05.07.2016 19:15
chętnie spróbuje
kd045 04.07.2016 14:13
super zdrowe ;]
Maridka19 04.07.2016 10:56
Pyszna propozycja :)
Wafelek2601 04.07.2016 10:02
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak