Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 200 g
mielona wieprzowina 100 g
groszek zielony 100 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 2 łyzki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
mąka pszenna 1 łyzka
bulion warzywny 150 ml
oliwa 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Groszek gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Posiekaną cebulę, czosnek, mielone mięso, jajko, natkę pietruszki, paprykę i szczyptę soli miksujemy na gładki, gęsty, zwarty farsz.

Z masy formujemy małe pulpeciki i smażymy na małym ogniu na mocno rozgrzanej oliwie ( smażymy na małym ogniu, żeby nie były suche i surowe w środku ).

Przekładamy w ciepłe miejsce, a na sos powstały na patelni wsypujemy łyżkę mąki i zalewamy bulionem – mieszamy tworząc zasmażkę.

Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy ugotowany groszek.

Podajemy gorące z usmażonymi pulpecikami i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 01.04.2016 09:06
Apetyczne danie :-)
sylwia_sl 31.03.2016 22:55
ciekawy pomysł na pulpety
Kolorowa 31.03.2016 22:49
Fajny przepis !
ada.la 31.03.2016 21:55
pyszny obiadek
Barbara13 31.03.2016 20:18
ależ kusząco wyglądają
Aleksandra/Olcia 31.03.2016 19:40
mniam mniam
Ania321 31.03.2016 19:12
zjadłabym z przyjemnością :)
cukiereczek 31.03.2016 18:32
ależ apetyczny kąsek
sezamek 31.03.2016 15:54
Super wyszły :)
2milutka 31.03.2016 15:49
Bosko wyglądają ;))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak