Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Albertki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
mąka ziemniaczana 60 g
masło 50 g
cukier puder 12 dag
jaja 1
śmietana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Albertki

Jajo rozmącić ze śmietaną. Następnie do przesianej mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia dodać masło oraz pozostałe składniki. (oprócz kakao). Chwilę zagniatamy ciasto. Dodajemy kakao i zagniatamy ostatecznie na kulkę.
Ciasto wstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm. Wycinamy dowolne kształty i kładziemy na oprószoną mąką blachę. Ciastka należy nakłuć w wielu miejscach.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.09.2013 18:36
fajne ciastka
everay 13.07.2013 21:25
tez takie kiedys robiłam:)
gosia56 13.07.2013 14:35
super ciasteczka
David 13.07.2013 14:29
do schrupania, pycha
joanna30 13.07.2013 14:13
Zjadłabym teraz do kawki jedno :)
Mona73 13.07.2013 14:12
smakowite ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak