Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a'la zebra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyzki czubate
kakao 2,5 łyżki
olej 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
woda gazowana 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: a'la zebra

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy wraz z cukrem kryształem oraz waniliowy, tak by powstała nam puszysta masa.

Dodajemy stopniowo raz wodę gazowaną, raz olej.
Krok 1 - a'la zebra foto
2
mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - a'la zebra foto
3
Dodajemy do naszej masy i miksujemy na wolnych obrotach. Nastepnie powstałe ciasto dzielimy na dwie połowy.



N
Krok 3 - a'la zebra foto
4
do drugiej częsci dodajemy kakao, do pierwsze 2 łyżki mąki. Mieszamy.
Krok 4 - a'la zebra foto
5
małą blaszkę wykładamy papierem pieczeniowym . Wykładamy 1 masę, wylewamy na nią drugą na jej srodek i mozemy wymieszać je. Ciasto pieczemy przez okres około 45 minut, a temp. pieczenia to 180stopni.
Krok 5 - a'la zebra foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 29.04.2013 20:19
ja tez piekę, ale z oranżadą
dianix 03.03.2013 13:34
pyszne ciasto do kawy
IwonaKa 08.01.2013 14:47
piekłam kiedys zebrę,wyszła pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak