Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a'la Raffaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5-6 szt
cukier kryształ 1 szkl
mąka tortowa 1,1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 100 gr
budyń waniliowy 2 op
mleko
masło 250 g
dżem jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: a'la Raffaello

Upiec biszkopt wystudzić i przeciąć na połowę,nasączyć odrobinę i posmarować dżemem jabłkowym.Ugotować budyń o 1 szkl.mleka mniej i bez cukru dodać margarynę(2łyżki zostawić do usmażenia wiórek)i połowę gorącej masy wylać na ciasto przykryć drugą połową nasączyć posmarować dżemem i wylać drugą część masy na wierzch usmażyć wiórki z 2 łyżkami masła i trochę cukru smażyć na złoty kolor. Odstawić do lodówki na 2-3 godz.Pycha proste i nie drogie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 06.05.2013 15:03
ale pychotka :-)
Maniek2 31.01.2013 09:14
świetne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak