Aksamitna szynka cytrynowa

Aksamitna szynka cytrynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • sól

    do smaku
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • cebula

    3 szt
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • chili

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • cytryny

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulki pokroić w talarki,podsmażyć na patelni na oleju.Mięso pokroić w średniej wielkości plastry,rozbić tłuczkiem,posypać odrobiną chili i posolić.Następnie poddusić razem z wcześniej usmażoną cebulą w głębokim garnku.W czasie duszenia dodać liścia laurowego,kilka ziarenek ziela angielskiego i trzy łyżki śmietany.Pod koniec duszenia wcisnąć do garnka połowę soku z cytryny(bez pestek).W ten sposób powstanie pyszny sok cytrynowy.Podawać z ryżem lub ziemniakami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

21.06.2011 14:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat