Aksamitna pasta jejczno tuńczykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    8 szt.
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majonez light

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 szt.
  • szczypiorek usiekany

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce. Dokładnie zmiksować blenderem.
2. Tuńczyka odsączyć z sosu. Dodać do jaj i ponownie zmiksować aż konsystencja będzie gładka. Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 07.06.2015 16:13
bardzo ja lubię . :)
cukiereczek 07.06.2015 08:20
doskonała do kanapek i jako farsz do waflowych jajek
ilka01 07.06.2015 07:51
pychota :)
dom-agi 06.06.2015 18:09
Idealna do kanapek!
Aleksandra/Olcia 06.06.2015 13:48
uwielbiam na śniadanko
Edith85 06.06.2015 13:23
na pewno pyszna :)
dollce 06.06.2015 10:08
uwielbiam takie pasty, super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat