Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ajntopf

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
35dag
fasola szparagowa
10dag
kalafior
mały
kalarepa
duża
marchew
seler z liśćmi
pietruszka z nacią
por
kapusta włoska
pomidor duzy
cebula
koperek zielony siekany
1łyżeczka
margaryna
10dag
mąka
2łyżeczki
śmietana
1szkl
woda
2i 1\\2l
sól
Sklep Prymat
kminek
odrobina
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ajntopf

Ziemniaki i warzywa umyć i rozdrobnić (ziemniaki,marchew,seler,pietruszkę,kalarepę,kapustę,cebule)por w plasterki ,fasolkę w ukośne kawałki ,pomidor w ćwiartki ,kalafior podzielic na poszczególne kwiaty ,a zieleninę posiekać .Warzywa ugotować we wrzącej osolonej wodzie,dodajac nieco póżniej kalafior i pomidor .Gdy wszystkie warzywa beda miekkie zupe zagęścić zasmażką z margaryny i mąki ,pzryprawić do smaku solą ,dodać kminek,zagotować i odstawić z ognia .Na koniec dodać zahartowaną śmietanę oraz posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak