Ajntopf

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    35dag
  • fasola szparagowa

    10dag
  • kalafior

    mały
  • kalarepa

    duża
  • marchew

  • seler z liśćmi

  • pietruszka z nacią

  • por

  • kapusta włoska

  • pomidor duzy

  • cebula

  • koperek zielony siekany

    1łyżeczka
  • margaryna

    10dag
  • mąka

    2łyżeczki
  • śmietana

    1szkl
  • woda

    2i 1\\2l
  • sól

  • kminek

    odrobina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i warzywa umyć i rozdrobnić (ziemniaki,marchew,seler,pietruszkę,kalarepę,kapustę,cebule)por w plasterki ,fasolkę w ukośne kawałki ,pomidor w ćwiartki ,kalafior podzielic na poszczególne kwiaty ,a zieleninę posiekać .Warzywa ugotować we wrzącej osolonej wodzie,dodajac nieco póżniej kalafior i pomidor .Gdy wszystkie warzywa beda miekkie zupe zagęścić zasmażką z margaryny i mąki ,pzryprawić do smaku solą ,dodać kminek,zagotować i odstawić z ognia .Na koniec dodać zahartowaną śmietanę oraz posiekaną zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat