Ajerkoniak

Ajerkoniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1/2 l
  • cukier

    2 szklanki
  • żółtka jaj

    8 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier waniiowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mleko przegotować, wsypać cukier, rozpuścić i ostudzić. Do zmieszanych żółtek z cukrem waniliowym powoli wlać (zimne!) mleko. Przecedzić i zlać do pojemnika. Dodać powoli szklankę spirytusu i laskę wanilii.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

05.02.2011 11:11
nie dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat