Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 l
cukier 2 szklanki
żółtka jaj 8 szt
mleko 2 szklanki
cukier waniiowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleko przegotować, wsypać cukier, rozpuścić i ostudzić. Do zmieszanych żółtek z cukrem waniliowym powoli wlać (zimne!) mleko. Przecedzić i zlać do pojemnika. Dodać powoli szklankę spirytusu i laskę wanilii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.02.2011 11:11
nie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak