Ajerkoniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko surowe

    8 szt
  • cukier

    1 szkl.
  • spirytus

    1 szkl.
  • mleko

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem, dodać powoli mleko i spirytus, delikatnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat