Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

agua fresca melonowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1/4 szkl
woda 1/4 szkl
melon 500 g
napój imbirowy
sok z limonki

Przepis i sposób przygotowania na: agua fresca melonowa

W rondelku podgrzać cukier z wodą, rozpuścić a następnie zagotować. Gotować powstały syrop jeszcze przez około 3 minuty, odstawić z ognia, ostudzić. Melona obrać, pokroić na kawałki usuwając pestki (zachować 3 plasterki melona ze skórką do podania). Imbir obrać, zetrzeć na tarce i zmiksować blenderem razem z miąższem melona. Wszystko przecedzić do czystego naczynia. Do przecedzonego soku dodać syrop z cukru i sok z limonki, wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z kostkami lodu i plasterkiem melona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak