Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AGRESTÓWKA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 0,5 kg
cukier 1/4 kg
wódka 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: AGRESTÓWKA !

Owoce agrestu - muszą być bardzo dojrzałe płukamy i usuwamy szypułki. Agrest pokrojony w połówki wsypujemy do słoja dodajemy cukier i zalewamy wódką. Zamykamy słój i odstawiamy w ciepłe miejsce na około miesiąc. Po tym czasie nalekę należy przefiltrować i zlać do btelek. Szczelnie zakręcone butelki odstawiamy na pół roku ( bardzo długo ) i po tym czasie nalewkęmożna pić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak